2014. október 27., hétfő

Mi is az a tisztánlátás?



Ha szikrákat vagy felvillanó fényeket látsz, az azt jelzi, hogy angyalok vannak a közelben. Ilyenkor az energiaszikrákat észleled, miközben az angyalok a látóteredben mozognak. Ahhoz hasonlít, mint amikor szikrák pattognak egy autó sárhányóján. Egyszerű súrlódásos jelenség, amely azt jelenti, hogy spirituális látásoddal képes vagy észlelni az energiahullámokat.
A színes fényeket arkangyalok és felemelkedett mesterek bocsátják ki. A fehér fények az angyali jelenlét ragyogó bizonyítékai.
De az egonk vagy az alacsonyabb énünk, bűvészként rángatja elő a félelmeket, hogy elfeledjük, kik vagyunk, és hogy az életcélunk beteljesítésén munkálkodunk.Így lehet bennünk
- félelem attól, hogy nem vagyok rá képes
- félelem a jövőbe látástól
- félelem a nevetségessé válástól
- félelem attól, hogy a bolondját járatják veled
- félelem attól, hogy valami félelmetest látsz majd.





Mi is a tisztánlátás?



Az angyalok ugyanúgy - ha nem jobban - vágynak arra, hogy vizuálisan felvegyék velünk a kapcsolatot, mint mi magunk. Úgy segítenek minket a velük való kommunikációban, hogy világosan értésünkre adják a jelenlétüket. Angyal látomások című könyvemben ( Doreen Virtue ) tucatnyi történetet találsz olyan emberekről, akik láttak már angyalokat.




Milyen érzés angyalt látni?


Sok lelki-szellemi képességét fejleszteni vágyó tanítványom hiszi tévesen, hogy a tisztánlátás azt jelenti, hogy jól kivehető alakként láthatja az angyalokat, akik ugyanolyan valóságosan háromdimenziósnak tűnnek, mint az élő emberek. Arra számítanak, hogy a látvány nem lelki szemeik előtt, hanem rajtuk kívül jelenik meg.



A legtöbb példa azonban azt mutatja, hogy az így kapott látvány azokhoz a mentális képekhez hasonlít, amelyeket alvás közben álmodban, vagy akár fényes nappal, álmodozás közben megjelenítesz. Az, hogy a kép a lelki szemeid előtt jelenik meg, nem jelenti, hogy a látvány kevésbé valóságos. Amikor ezt elmagyarázom, gyakran kiáltanak fel a tanítványaim a fejükhöz kapva: „ Hiszen én igenis látom az angyalokat!”


Eltökélt szándékkal és gyakorlással a legtöbben képesek kifejleszteni azt a képességet, hogy mentális szférájukon kívül, nyitott szemmel is lássák az angyalokat. Más szóval képesek lesznek arra, hogy ha ránéznek valakire, tisztán lássák azt is, hogy egy angyal lebeg a válla körül. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy a tisztánlátóknak általában be kell csukniuk a fizikai szemüket ahhoz, hogy meg tudjanak „vizsgálni” valakit. Ilyenkor mentális képeket kapnak az adott személy őrangyalairól.


Vannak, akik tisztánlátásuk korai szakaszában fényeket vagy színeket látnak, mások angyalfejeket, vagy szárnyakat elsuhanni. Néhányan áttetsző, színtelen vagy opálfényű lényeknek látják az angyalokat, akiket sugárzó, ragyogó szín kavalkád vesz körül. És vannak olyanok is, akik teljesen kidolgozott részletességgel látják őket, ragyogó hajjal és színes öltözékben.



Feszültebb időszakokban vagy egy-egy intenzívebb imádságot követően néhány embernek olyan élénk angyali találkozásban van része, mint egy jelenés. Teljesen ébren, tágra nyílt szemmel angyalt látnak, aki kinézhet emberi lényként, de hagyományos, köpenyes-szárnyas angyali formát is mutathat. Az angyal nyilvánvalóan ott van. Akár meg is érinthetik vagy hallhatják a hangját, és fel sem fogják, hogy nem emberi találkozásban van részük, amíg a jelenés el nem tűnik.




Fénykörök a fényképeken


A legújabban úgy mutatkoznak meg előttünk az angyalok, hogy fénykörökként, úgynevezett orbokként tűnnek fel a fényképeinken. Ha szeretnél bizonyítékot látni az angyali lények létezésére, most itt a lehetőség! A szabadban készített fotókon gyakran tűnnek fel tündérek a mezők és erdők körül ugrándozó szivárványszínű orbokként.



Úgy tudod a legkönnyebben lekapni őket, ha egy újszülöttet vagy egy spirituális gondolkodású személyt fotózol. Metafizikai témájú szemináriumokon vagy műhelyeken is szerencsével járhatsz, különösen, ha az angyalokról szól. A kész képeken tucatjával látsz majd ilyen fényköröket. Akkor működik a legjobban, ha egyenesen azzal a szándékkal fényképezel, hogy angyalokat láss.



Ahogy bármilyen egyéb kéréseddel hozzájuk fordulsz, most is kérd meg őket gondolatban, hogy jelenjenek meg a képeiden. A digitális fényképezőgépek különösen ügyesek az angyalfotózásban.





Egyéb angyali látomások



Az angyalok a következő egyéb módokon is láthatók:



• Álmok. A Virginia Egyetem kutatója, dr. Ian Stevenson több ezer olyan „álombéli látogatást” jegyzett le, amelyek során az emberek alvás közben elhunyt szeretteikkel vagy angyalokkal találkoztak. Dr. Stevenson azt állítja, hogy a puszta álmokat jellemzően az „életszerűség foka” különbözteti meg a valódi látogatásoktól. Ezek a látogatások élénk színekkel, intenzív érzelmekkel és nagyfokú valóságérzettel járnak. Egy ilyen találkozásból felébredve sokkal tovább veled marad az élmény, mint a közönséges álmok esetében. Évekkel később is éles részletességgel emlékezhetsz rá.



• Angyali fények. Ha szikrákat vagy felvillanó fényeket látsz, az azt jelzi, hogy angyalok vannak a közelben. Ilyenkor az energiaszikrákat észleled, miközben az angyalok a látóteredben mozognak. Ahhoz hasonlít, mint amikor szikrák pattognak egy autó sárhányóján. Egyszerű súrlódásos jelenség, amely azt jelenti, hogy spirituális látásoddal képes vagy észlelni az energiahullámokat.

A színes fényeket arkangyalok és felemelkedett mesterek bocsátják ki (a függelékben megtalálhatod a különböző arkangyalokhoz köthető auraszínek felsorolását). A fehér fények az angyali jelenlét ragyogó bizonyítékai. A hallgatóságomnak bárhol a világon körülbelül a fele számol be arról, hogy rendszeresen lát ilyen szikrákat és fényvillanásokat. Sokan nem szeretnek erről másoknak beszélni, mert félnek attól, hogy képzelődnek. Pedig nem. Teljesen valóságos - és normális - dolog angyali fényeket látni.




• Színes ködök. Ha zöld, lila vagy egyéb színes ködöt látsz, az arra utal, hogy angyalok és arkangyalok társaságában vagy.




• Angyalfelhők. Az isteni lények azzal is tudatják veled, hogy melletted vannak, hogy amikor felnézel az égre, egy angyal alakú felhőt veszel észre.




• Jelek. Madártollat, érmét, megállt órát vagy elmozdított tárgyat találsz az otthonodban; észreveszed, hogy pislákol a fény; egyéb furcsa jelenések tudatják veled, hogy egy angyal azt üzeni: „Hahó, itt vagyok melletted.” Elhunyt szeretteink gyakran jelzik a jelenlétüket úgy, hogy madarakat, pillangókat, molylepkéket vagy különleges virágokat küldenek az utunkba.





• Látomás. Azok a mentális képsorok, amelyek valódi információt közölnek egy személyről vagy helyzetről, vagy iránymutatást adnak az életcéloddal vagy a szükséges változtatásokkal kapcsolatban, szintén azt jelzik, hogy angyali társaságot kaptál. Ugyanígy az is, ha valami jelképes dolgot látsz egy pillanatra. Amikor például olyasvalakivel találkozom, aki az egészségügyben dogozik, mindig egy nővérfityulát „látok” a fején. Az angyalok gyakran küldenek nekünk ilyen információt - különösen, ha a világ jobbá tételén fáradozunk.




A harmadik szem felnyitása hét lépésben




A két szemünk közötti energiaközpont, amelyet harmadikszem-csakraként ismerünk, szabályozza tisztánlátásunk intenzitását. Harmadik szemünk megnyitása alapvető fontosságú, ha át akarunk látni a fátyolon a szellemvilágba.



Íme, a harmadikszem-csakra megnyitásának hét lépése:


1. Először erősítsd meg magadban, hogy „látni biztonságos”. Ismételd el gondolatban ezt a megerősítést többször, és ha közben bármilyen feszültséget vagy félelmet észlelsz, lélegezz mélyeket. Minden egyes kilégzéssel képzeld azt, hogy elfújod a tisztánlátással kapcsolatos aggodalmaidat (a félelem elengedésével később még részletesebben foglalkozunk).



2. Vegyél a domináns kezedbe (amelyikkel írni szoktál) egy hegyikristályt. Képzeld el, hogy egy fehér fénysugár érkezik fentről, és beleköltözik a kristályba. Kérd meg ezt a fehér fényt, hogy tisztítsa meg a kristályodat minden negativitástól, amelyet esetleg magába fogadott.



3. Még mindig a domináns kezedben tartva emeld fel a kristályt egy kicsivel a két szemöldököd közötti tér fölé. A középső ujjadat úgy tartsd, hogy a kristályon át a harmadik szemedre mutasson.



4. Most helyezd a nem domináns kezed (amelyikkel általában nem írsz) középső ujját a fejed hátuljának (nem a búbjának) a legmagasabb pontjára.



5. Képzeld el, hogy egy erős, ragyogó villám kilép a domináns kezed középső ujján, áthalad a harmadik szemeden, majd megérkezik a nem domináns kezed középső ujjához. Olyan áramkört képeztél, ahol a domináns kezed energiát küld, a nem domináns kezed pedig fogadja azt. Amint az áram áthalad a fejeden, kisöpör minden pszichés szemetet, és felébreszti a harmadik szemedet. Ez a folyamat általában egy-két percig tart; és közben érezhetsz némi nyomást a fejedben, melegséget az ujjaidban, és bizsergést a kezedben. Ezek az energia- munka nyomán keletkező szokványos érzések.



6. Most vidd a jobb kezedet a jobb füled fölé, továbbra is a domináns kezedben tartva a kristályt, majd vidd a bal kezedet is a bal füled fölé. Képzeld el, hogy fehér fény tör elő domináns kezed középső ujjából. Lassan, egyszerre vidd fel mind a két kezedet fejed hátuljának legmagasabb részéhez. Ismételd el ezt a söprögető mozdulatot hétszer egymás után. Azzal a szándékkal tedd mindezt, hogy harmadik szemed hátsó részét (amely pontosan olyan, mint a fizikai szem hátulja) összekapcsold a fejedben lévő nyakszirtlebennyel. Ez az agyterület jegyzi a látomásaiddal kapcsolatos tudatosságot és azok felismerését. Úgy néz ki, mint egy vékony, kör alakú papi sapka, amelyet a fejed hátuljához rögzítve viselsz.



A fehér fénnyel hatalmas, 13 cm-es kamrát vájsz a harmadik szemed hátuljától egészen a nyakszirt lebenyedig. Ez a kamra köti össze a harmadik szemed felől érkező információt agyad látásért felelős részével. Ezzel a módszerrel tudatosabbá teszed magadban a látomásaidat, és megérted, mit jelentenek.



Sok olyan emberrel dolgoztam, akinek tiszta, nyitott harmadik szeme volt, mégis elpanaszolták, hogy semennyi vagy csak minimális tisztánlátással rendelkeznek. A tiszta, nyitott harmadik szem önmagában nem elegendő a tisztánlátáshoz! A harmadik szem és a nyakszirtlebeny összekapcsolása nélkül nem tudatosíthatjuk vagy nem érthetjük a látomásainkat. Olyan, mintha úgy néznénk filmet, hogy nem kapcsoljuk fel a vetítő lámpáját.



7. Végezetül tedd a domináns kezed középső ujját a kristály tetejére, a harmadik szemed elé (ismétlem, ez a két szemed közötti rész feletti terület). Most minden esetleges takaró leplet elveszel a harmadik szemed elől. Puha, felfelé simító mozdulatokkal beszéld rá a leplet, hogy emelkedjen fel — mintha egy redőnyt húznál fel az ablak előtt. Vigyázz, hogy ne tartsd vissza a levegőt, miközben ezen dolgozol, mert azzal lelassítod a folyamatot. Legalább hétszer ismételd el a leplek felemelését, vagy amíg azt nem érzed, hogy mindet eltávolítottad.





Máson is elvégezheted ezt a folyamatot. Ha van olyan ismerősöd, aki spirituális és nyitott gondolkodású, különösen, ha van tapasztalata az energiagyógyításban, megkérheted, hogy végezze el rajtad az eljárást. Bár önmagadon is elvégezheted a hétlépéses folyamatot, sokkal erősebben működik, ha egy másik, tiszta szándékú (azaz minimálisan szkeptikus) személy is részt vesz benne.



Ha te vagy a társad végigmentetek a hét lépésen, jelentős javulást fogsz észlelni mentális látási képességeidben. Ha behunyod a szemed, és elképzelsz egy kertet, valószínűleg erősebb, élettelibb színeket és képeket fogsz látni, mint azelőtt. Az álmaid intenzívebbé válhatnak, jobban emlékezhetsz rájuk, és nagy eséllyel javulni fog a fotografikus memóriád is.



Ismétlem, az általad látott képek nem feltétlenül fognak rajtad kívül megjelenni. A mentális filmek továbbra is egy a fejedben lévő vásznon jelennek meg. Gyakorlással meg tanulhatod kivetíteni és kívül szemlélni ezeket, nem lényeges azonban, hogy a képek a lelki szemeid előtt vagy kívül jelennek-e meg. Én azt tapasztaltam, hogy médiumi közvetítéseim pontosságát nem befolyásolja, hogy mentális képet kapok-e, vagy a fizikai szememmel látom a dolgot. A látomás elhelyezkedése nem számít. Ami számít, az az, hogy észrevedd és odafigyelj a képekre, mert ezek nagyon gyakran az angyalaid vizuális üzenetei.





A tisztánlátást gátló félelmek gyógyítása




Ha a hétlépcsős folyamattal végezve még mindig úgy érzed, hogy mentális képeid nem elég mélyek, tiszták vagy színesek, akkor valószínűleg félelemblokkjaid vannak. Ezek a félelmek teljesen normálisak, és amikor készen állsz rá, könnyen gyógyíthatók.

Félhetsz például:



1. Az irányítás elvesztésétől

A félelem: Aggódsz, hogy ha megnyílik a tisztánlátásod, akárhol jársz, elárasztanak az angyalok és a halottak képei. Attól is félhetsz, hogy Isten megpróbál majd irányítani, vagy számodra elfogadhatatlan terveket felállítani.


Az igazság: A tisztánlátás olyan, mint egy televíziókészülék, amelyet be- és kikapcsolhatsz, és ha akarod, el is homályosíthatsz. Isten akarata pedig megegyezik a te felsőbb éned akaratával. A Nagy Terv rengeteg örömöt és teljességet tartogat számodra - és emellett több értelmet fogsz találni életed minden területén.





2. Attól, hogy valami félelmetest látsz majd



A félelem: Nem bírod a szellem járta házakat és a szörnyes filmeket, és nem akarod azt látni, hogy a hely, ahol élsz, zombiktól és koboldoktól nyüzsög.



Az igazság: Ha nyitott szemmel végig tudtad nézni a Hatodik érzék című filmet, akkor már láttad a legrosszabbat. A szellemvilág csodálatos, olyasmi, amit Hollywood még sosem kapott le.





3. Attól, hogy a bolondját járatják veled



A félelem: Aggódsz, hogy mi van, ha mindez csak a fantáziád szüleménye, és kitalálod az egészet. Vagy ami még rosszabb, mi van, ha alvilági szellemekkel kerültél kapcsolatba, akik az őrangyalaidnak adják ki magukat.



Az igazság: A tanulmányokban azért írják azt, hogy a gyerekeknek vannak a legmegbízhatóbb szellemi/lelki élményei, mert ők nem aggodalmaskodnak amiatt, hogy csak fantáziálnak-e vagy sem. Jeanne d’Arc azt válaszolta az inkvizítorainak, akik megkérdezték tőle, hogy vajon képzelte-e, hogy Isten hangját hallja: „Hogyan beszélhetne hozzám Isten máshogy, mint a képzeletemen keresztül?” Vagyis pusztán az, hogy az egész a fejedben zajlik, még nem jelenti azt, hogy a dolog nem valóságos, hiteles vagy pontos.



Néha megkérdezik tőlem, nem aggódom-e amiatt, hogy esetleg egy magát angyalnak álcázó démon bolondít? A kérdés feltevői tehát feltételezik, hogy a démonok jelmezboltba járnak, fehér tollakkal ékesítik magukat, majd - hopp! — máris karmokban végződő karjaikba zárnak minket. Tény, hogy léteznek olyan alacsonyabb energiák és lények, akiket nem hívnék meg vacsorára, ahogy olyan emberek is, akikkel inkább nem járok össze. Ez azonban nem ok arra, hogy elzárkózzunk a tisztánlátás képessége elől.



Úgy értem, ha megkérdeznélek, hogy egy rossz hírű városnegyedben inkább éjfélkor, vagy inkább délben sétálnál-e végig egy sikátorban, nyilván a nappali sétát választanád, igaz? És miért? Természetesen azért, mert akkor látod, hogy ki van ott! A szellemvilágra ugyanez vonatkozik. Mivel ezek a nem túl kellemes lények mindenképpen köztünk vannak, nem szeretnéd-e inkább látni, hogy kikkel van dolgod? Így odahívhatod Mihály arkangyalt, hogy „kidobóként” őrt álljon a küszöbödön, hogy senki se juthasson be igazolvány nélkül - így biztosítja, hogy a „vendégeid” tisztességes lények, akik belső fénytől tündökölnek.



A lények tisztességét - akár élő személyekről, akár a szellemvilág lényeiről van szó - saját belső fényük jelzi a legjobban. Ha tisztánérző vagy, megérezheted a másik jellemét; ha a tisztángondolkodás képessége van meg benned, pontosan tudod, hogy az, akivel találkozol, tisztességes-e vagy sem; ha pedig tisztánlátó vagy, szó szerint láthatod a belül ragyogó fényt.



A szellemvilág úgynevezett bukott lényei nem képesek azt a hatalmas ragyogást színlelni, amely a hasukból sugázik felfelé és kifelé. Felvehetik Mihály arkangyal jelmezét, de nem pótolhatják a legfontosabb elemet: azt a fényes aurát, amely az isteni fényben élt élet velejárója. Ebből a szempontból a tisztánlátás segítségével megvizsgálhatjuk a fizikai és nem fizikai világban élő barátainkat, ami megvéd minket a bántalmaktól.



Érezheted is, hogy megbízhatsz-e valakiben vagy sem, akár a földi, akár a szellemvilághoz tartozik. Valahol mélyen mindig tudod, hogy szeretettel közelít-e hozzád a másik, vagy sem. Bízz ebben a megérzésedben minden kapcsolatodban! Soha nem fogsz csalatkozni benne.





4. A büntetéstől valami miatt, ami „gonosz” vagy „rossz”



A félelem: Aggódsz, hogy a tisztánlátás a gonosz műve, és Isten megbüntet, amiért vétkeztél.



Az igazság: Ez a félelem gyakran olyan ótestamentumi szövegekben gyökerezik, amelyek óva intenek a varázslóktól, médiumoktól és attól, hogy a halottakkal beszélj. Az Újtestamentumban azonban Jézus és mások is beszélnek a halottakkal - és az angyalokkal is. A korinthusiakhoz írt levelében Pál kijelenti, hogy mindnyájunkban megvan a próféták képessége, és hogy törekednünk kell ezekre a spirituális képességekre... amíg azokat a szeretet nevében használjuk.
És hát ez a különbség, nem igaz? A Csodák tanításában az áll, hogy szellemi képességeinket az ego (amely a könyv szerint az egyedüli gonosz a világon) vagy a Szentlélek szolgálatába is állíthatjuk.

Más szóval a tisztánlátásunkat a szeretet vagy a félelem igájába is hajthatjuk. Ha Istent szolgálva, gyógyításra használod ezt az eszközt, nincs mitől félned. Meglátod majd, hogy a többiek ítélkezése egyszerűen lepereg rólad.





5. A nevetségessé válástól



A félelem: Attól félsz, hogy bolondnak, furcsának, okos tojásnak vagy túl érzékenynek titulálnak... vagy attól, hogy vallási fanatikus rokonaid ítélkezésének céltáblájává válsz.



Az igazság: Valószínűleg „fényküldött” vagy „indigó gyerek” vagy - azaz olyasvalaki, aki kötelességének érzi spirituális szempontból jobbá tenni a világot. A fényküldöttek - és fiatalabb megfelelőik, az indigó gyerekek - gyakran úgy érzik, hogy ők mások, vagy, hogy nem tartoznak senkihez. Amikor spirituális érdeklődésed vagy képességeid miatt heccelnek, az ráerősít erre az érzésre. Ha gyermekként beléd kötöttek emiatt, begyógyulatlan lelki sebeid lehetnek a nevetségessé válással kapcsolatban. Kérd angyalaid közbenjárását, és fogadd meg a tanácsukat, ha arra ösztönöznek, hogy keress szakértő segítséget.





6. Attól, hogy számvetést kell készítened az életedről



A félelem: Attól félsz, hogy nem vagy felkészülve arra, hogy változtass azon, amit nem szeretsz az életedben - vagyis tagadásban akarsz maradni.



Az igazság: A tisztánlátás következtében tudatosabban ráláthatsz életed nem működő területeire. Való igaz, hogy a leltározás bizonyos szempontból még több elégedetlenséget ébreszthet benned; kapcsolataid, karriered, egészséged vagy egyéb nem működő életterületeid felmérése azonban nem jelenti azt, hogy azonnal 180 fokos fordulatot kell venned, és mindenen egyszerre javítanod kell. Az elégedetlenség arra ösztönöz, hogy lépéseket tégy a dolgok jobbá tétele érdekében. Arra inspirál, hogy menj el futni, étkezz egészségesebben, menj el házassági tanácsadóhoz, és/vagy találd ki, milyen egyéb úton-módon javíthatsz az életeden.





7. A jövőbe látástól



A félelem: Nem tudod, bízhatsz-e a látott félelmetes planetáris vagy társadalmi előrejelzésekben.



Az igazság: Ha „látod” ezeket az eseményeket, és teljesen biztos vagy abban, hogy nem az egódtól származnak, tisztább képet kaphatsz fényküldött feladatodról. Részletes iránymutatást fogsz kapni arról, hogy hogyan segíthetsz a bolygónak elkerülni a változásokat, vagy megbirkózni azokkal. Felkérhetnek például, hogy imádkozz a békéért, küldj gyógyító energiát, rögzítsd a fényt különböző helyeken, taníts más fényküldötteket, vagy gyógyítsd azokat, akikre kihatottak a változások.
Bár egy ilyen megbízás ijesztő lehet, és elbátortalaníthat, ne feledd, hogy még a születésed előtt jelentkeztél erre a feladatra... és Isten és az angyalok nem adnának neked ilyen hatalmas feladatot, csak ha tudják, hogy képes vagy rá. Emellett minden segítséget megadnak neked munka közben - ha kéred, és nyitott vagy az elfogadására.





8. A nagy felelősségtől


A félelem: Ha előre látsz egy rossz helyzetet, felmerül benned a kérdés, hogy közbe kell-e lépned.


Az igazság: A földangyalokat általában csak arra kérik, hogy imádkozzanak egy bizonyos helyzetben, hacsak nincs igazán különleges megbízatásuk. Ha pedig közbe kell lépned, vagy figyelmeztetned kell valakit, nagyon világos utasításokat fogsz kapni a teendőidet illetően.





9. Attól, hogy nem vagy rá képes



A félelem: Aggaszt, hogy szélhámos, nem pedig képzett médium vagy spirituális gyógyító vagy. Nem tudod, hogy vannak-e angyalaid, és ha igen, képes vagy-e kapcsolatba lépni velük.



Az igazság: Néha-néha mindenki csalónak érzi magát. A pszichológusok el is nevezték ezt a típusú szorongást „imposztorszindrómának”. A kutatások szerint a leghozzáértőbb, legsikeresebb emberek között fordul elő leggyakrabban. Nem jelenti azt, hogy szélhámos is vagy, csak annyit jelent, hogy azt, ami benned van (új helyzetekben szorongsz), azzal veted össze, amit a többiek megmutatnak magukból (nyugodtnak, lazának és összeszedettnek látszanak).
Az ego vagy az alacsonyabb én, bűvészként rángatja elő az ilyen és ehhez hasonló félelmeket, hogy elfeledjük, kik vagyunk, és hogy az életcélunk beteljesítésén munkálkodunk.







A tisztánlátás múlt életbeli blokkjai





A tisztánlátást hátráltató tényezők néha a saját távoli múltunkban keresendők. Még azok is, akik nem hisznek a reinkarnációban, elismerik, hogy jelentős történelmi események a mai napig hatással vannak a világunkra. Ilyen jelentős esemény volt az inkvizíció, amelynek során emberek ezreit égették meg, akasztották fel, kínozták meg és semmizték ki, az uralkodó egyházzal ellentétes spirituális hitvallásuk és tevékenységük miatt. Ennek az eseménynek és a történelem többi „boszorkányüldözésének” a fájdalma a mai napig érezhető a réges-régi közfelfogás visszhangjaként: ha nem térsz meg az elfogadott hitre, vállalnod kell a fájdalmas következményeket.

Az eredmény: félelem és elszigeteltség, vagyis hogy titokban tartjuk „különleges” képességeinket és spirituális hitünket.





De honnan tudhatod, hogy egy múlt életbeli akadályozza tisztánlátásodat.

Az alábbi jelek árulkodnak erről:


• Úgy gondolod, hogy nem vagy vizuális típus: nem egykönnyen jelenítesz meg dolgokat, nem igazán emlékszel az álmaidra, és nem nagyon törődsz azzal, hogy néznek ki az emberek és a dolgok.


• Kevés vagy semennyi médiumi látomásod nem volt.


• Feszültség vagy szorongás tör rád, ha arra gondolsz, hogy megnyitod a tisztánlátásodat.


• Meghatározhatatlan szorongást érzel azzal kapcsolatban, hogy közvetítővé válj, mintha emiatt bajba kerülhetnél vagy megbüntethetne miatta valaki vagy esetleg Isten.


• Amikor eszedbe jutnak azok, akiket máglyára vittek vagy felakasztottak, erős testi reakciót mutatsz: kiráz a hideg, elfog a remegés, megváltozik a légzésed, feszült leszel.





Most nézzük azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy gyermekkori tapasztalatok blokkolják a tisztánlátásodat:


• Angyalokat, felvillanó fényeket vagy elhunytakat láttál gyerekkorodban, de ahogy nőttél, ezek a képességeid elcsökevényesedtek.


• Nagyon érzékeny ember vagy.


• Bolondnak, rossznak vagy furcsának gúnyoltak gyerek- vagy kamaszkorodban.


• Aggódsz, hogy mit gondolna a családod, ha elárulnád, milyen szellemi képességeid vannak.


• Félsz, hogy ha megnyílnál ebbe az irányba, az úgy változtatna az életeden, hogy ezzel csalódást okoznál a szeretteidnek, vagy megbántanád őket.



Ezeket a blokkokat nagyon hatékonyan meg lehet szüntetni egy hiteles hipnoterapeuta által végzett regressziós hipnózissal. Tudat alatti elméd nem fog számodra kezelhetetlen emlékekkel riogatni, tehát ne aggódj amiatt, hogy egy múlt életbeli utazás teljesen kiborítana.





Erőlködés





A tisztánlátást messze a leggyakrabban az blokkolja, hogy túlságosan is erőltetjük. Amint már említettem, ha túl erősen próbálunk valamit elérni, azzal saját magunkat akadályozzuk.

Ez azért van, mert mindenfajta feszültség félelemből táplálkozik, amely az egóból ered - az ego pedig teljes mértékben mentes a szellemi/lelki képességektől.

Akkor erőltetjük a dolgokat, amikor mélyen legbelül félünk, hogy esetleg nem leszünk képesek elérni valamit, és megpróbáljuk kikényszeríteni, hogy mégis megtörténjen.

A mélyen rejlő negativitás azonban többórányi pozitív megerősítést és a megvalósításért folytatott erőfeszítést gyűrhet maga alá. A félelem olyan negatív imává válik, amely sajnálatos módon önbeteljesítő jóslattá válik.




A médiumi képességek blokkjainak gyógyítása



Mindenkiben vannak bizonyos fokú blokkok, tehát nem az a cél, hogy teljesen megszabaduljunk tőlük... hanem hogy tudatosítsuk, majd megfelelően kezeljük ezeket, amikor felbukkannak.

Néha szégyenkezünk miattuk, és nem valljuk be őket magunknak vagy másoknak. Pedig semmi szégyellnivaló nincs bennük. Olyan részei azonban az életünknek, amelyekre oda kell figyelni.

A gyógyult gyógyítók (a kifejezést a Csodák tanítása című könyvből kölcsönöztem) nem problémamentes emberek - ez a mi világunkban szinte lehetetlen. Inkább olyan személyek, akik tudatában vannak a gondjaiknak, és azon igyekeznek, hogy azok ne akadályozzák őket isteni életküldetésük teljesítésében.



Képesek vagyunk ezen blokkjaink gyógyítására és elengedésére.

Ezek a gyógyító technikák és módszerek a tisztánlátás mellett egyéb életterületekre is jelentős pozitív hatással lehetnek:




• Gyógyulás alvás közben. Alvás közben szkeptikus elméd is pihen. Ezért nagyon jó ilyenkor végezni spirituális gyógyításunkat. Mivel a szkeptikus elme alszik, az egód nem állhat az angyalok útjába, miközben csodálatos tisztító szertartásaikat végzik rajtad. Ezért amint készen állsz megnyitni a tisztánlátásodat, hívd meg az álmaidba az angyalaidat és a szellemvilág azon lakóit, akikkel dolgozol. íme egy példa arra, hogy imádsággal hogyan teheted ezt:

Rafael arkangyal, kérlek, lépj be az álmaimba ma szaka. Kérlek, küldj gyógyító energiát a harmadik szememhez, és mosd el a félelmeket, amelyek útját állhatják tisztánlátásomnak. Kérlek, segíts, hogy tisztán láthassak spirituális látásommal.



• Családtagokhoz fűző kötelékek elvágása. Ha rájöttél, hogy félsz például az anyád, képességeiddel kapcsolatos ítéleteitől, próbáld ki a kötelékek elvágásra szolgáló technikákat, amelyeket a 12. fejezetben mutatok be; irányítsd őket kifejezetten úgy, hogy az anyádhoz kapcsoló félelemfonalakat vágják el. Ismételd el a folyamatot minden olyan személy (családtag vagy ismerős) esetében, akinek a tisztánlátásodra vonatkozó esetleges negatív reakciója miatt aggódsz. Vágj el továbbá minden egyéb olyan személyhez fűző köteléket, aki valaha nevetségessé tett vagy megbüntetett médiumi képességeid miatt.





• Rokon lelkek támogatása. Amikor arra készültem, hogy előbújjak elszigeteltségemből, és nyilvánosan bevalljam, hogy tisztánlátó vagyok, természetesen szorongtam a negatív következmények miatt.

Voltam olyan szerencsés, hogy megismerkedtem egy belgyógyász orvossal, aki pszichiátriai magánrendelést folytatott a kaliforniai Newport Beachen, és aki szintén először ismerte be, hogy tisztánlátó. Azelőtt nem sokkal megsérült a feje egy baleset során, ami felnyitotta a harmadik szemét, és rájött, hogy képes belelátni a páciensei testébe. A csakrákat is látta a bennük rekedt negatív érzelmekkel együtt, de félt nyíltan megvallani tisztánlátását, és ezzel kockára tenni orvosi engedélyét és hírnevét.

Egymást ösztönöztük, támogattuk és segítettük abban, hogy nyilvánosan megvalljuk tisztánlátói képességünket. Folyamatosan emlékeztettük a másikat arra, hogy ha nem lennénk hűek önmagunkhoz, akkor nem tudnánk igazán, a lehető legjobban segíteni a pácienseinken.

Szerintem rajtad is segíteni fog, ha olyasvalaki bátorít, aki maga is hasonló helyzetben van.Imádkozz, hogy egy ilyen ember lépjen be az életedbe, hogy a sors elvezessen hozzá. Tudatosan is keresheted az ilyenfajta támogatást metafizikai témájú könyvesbolti találkozókon, szellemi képességeket fejlesztő kurzusokon vagy az intuitív művészetekkel kapcsolatos internetes közösségi portálokon.





• Múlt életi regressziós ülés. A hallgatóimnál tapasztalt blokkoknak nagyjából a fele múlt életbeli médiumi ténykedésük miatt kapott sebekből ered. Amint már említettem, nem rossz ötlet regressziós hipnoterapeutához fordulni, hogy megszabadulhass ezektől. A legtöbb jól képzett szakember regressziós hipnózissal is foglalkozik. Keresd meg azt a terapeutát, akiben megbízol, mert csak a bizalom segítségével leszel képes elengedni és a felszínre hozni a tudatalattidban rejlő emlékeket.




• Pozitív megerősítések. Hihetetlen, milyen sok ragyogó, értelmes metafizikus panaszkodik arra, hogy „nem vizuális típus”. Amikor rámutatok, hogy ez a kijelentés egyszerű negatív megerősítés, megértik, hogy a saját szavaikkal gátolják a tisztánlátásukat. Ekkor elkezdik pozitív kijelentésekkel leírni azt, amire vágynak - ahelyett, amitől félnek.

„Igen vizuális típus és mélységesen tisztánlátó vagyok” - ilyen és hasonló pozitív megerősítéseket ismételgess magadnak, akkor is, ha nem hiszel az igazságukban. Bízz bennem - a valóság mindig felzárkózik megerősített gondolataink mellé.





• A tisztánlátás angyalainak hívása. Minden helyzetnek megvannak a maga szakosodott angyalai, és ez alól a lelki/szellemi képességek fejlesztése sem kivétel. A tisztánlátás angyalai ellenőrzik és gondozzák harmadikszem-csakrádat, és segítenek spirituális látásod kifejlesztésében. Gondolatban mondd ezt:

"Tisztánlátás angyalai, most titeket hívlak. Kérlek, burkoljátok be harmadik szememet gyógyító és tisztító energiátokkal. A segítségetekkel szeretném most teljesen megnyitni tisztánlátásom ablakát. Köszönöm nektek."

Nagy valószínűséggel a levegő bizsergetését és nyomásváltozást fogsz érezni a fejedben - különösen a két szemed között -, miközben a tisztánlátás angyalai gyógyító munkájukat végzik.






• Az életmód javítása. Tisztánlátásod élénksége szorosan összefügg azzal, hogy hogyan bánsz a testeddel. Mindig élesebb, részletesebb és pontosabb a látásod, amikor következetesen egészséges életmódot folytatsz. Testgyakorlással, megfelelő pihenéssel, rendszeres szabadtéri tevékenységgel, könnyű, növényeken alapuló étrenddel, valamint adalékmentes ételek és italok fogyasztásával tisztább csatornája lehetsz az isteni kommunikációnak.

Ha az említett gyógyító folyamatok közül legalább az egyiket kipróbálod, észrevehetően fényesebbé és élesebbé kell, hogy váljon tisztánlátásod.






Mennyei látomások



Angyali élményeid közé tartozhat az, amit látsz - akár ébren, akár álmodban, akár meditáció közben. Sokféle módon kiszűrheted az igazi látomásokat a hamisak közül.


Látással járó valódi angyali tapasztalás


• Az álombéli látogatások - a sok élénk színnel és érzelemmel - mindig szürreálisnak tűnnek.


• Szikrázást, fényvillanásokat vagy színes ködöket láthatsz.


• A látvány a spontaneitás és természetesség érzésével jár.


• Az élmény során ismételten, a várható előfordulási valószínűségen túl, megpillantasz egy-egy tollat, érmét, madarat, pillangót, szivárványt, számsort és így tovább.


• Olyan szolgálatra utaló képeket látsz magadról, amelyekben segítesz másokon.




Látással járó hamis iránymutatás képzete



• Az álmok mindennapiak és felejthetők.


• A lehető legrosszabb lehetőségek megvalósulását látod anélkül, hogy az elkerülésükre vonatkozó instrukciókat kapnál.


• Úgy érzed, te erőszakolod ki a látomás megjelenését.


• Jelet keresel, de csak következetlenséget találsz, vagy a látottakra rákényszeríted a saját értelmezésedet.


• Ego központú képeket látsz magadról, amint mások kárán nyerészkedsz.

forrás: http://www.angyalitarsasag.hu/mi-is-a-tisztanlatas.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése