2014. október 24., péntek

KÜLÖNÖS LÉNYEK A KOZMOSZBÓL

Az elmúlt évtizedekben több ezer szemtanú figyelte meg, amint a repülő csészealjak hátborzongató külsejű lényeket vettek fel vagy tettek ki a Földre: erőszakosan viselkedő, szőrös törpéket, egyszemű óriásokat, vagy éppen ősemberekre emlékeztető, félelmetes teremtményeket. E megdöbbentő beszámolók azonban többnyire ritkán kapnak nyilvánosságot, hiszen csupán egy-egy elszánt kutató tesz erőfeszítéseket arra, hogy összegyűjtse őket. Pedig akad belőlük bőven…


Szenzációs szalagcímmel jelent meg 1955. augusztus 22-én az amerikai Evansville Press című napilap: „Csata a kozmoszbeli emberkékkel". A különös incidens előző este játszódott le a Kentucky állambeli Hopkinsville melletti Sutton-farmon. A Langford család tagjai – nyolc felnőtt és három gyermek – egy fényes sugarat láttak, amely átszelte az eget, majd a közeli vízmosásban leereszkedett. Néhány perccel később vad ugatás hallatszódott, és a szemtanúk három félelmetes teremtést pillantottak meg a halványan pislákoló lámpák alatt. Az alig egy méter magas, ezüstszínű lények hosszú, karmos ujjai között úszóhártya feszült, aránytalanul nagy fejük két oldalán pedig sárga szemek csillogtak és hegyes fülek meredeztek. A férfiak azon nyomban fegyvert ragadtak, és tűz alá vették a csészealj legénységét: húsz perc alatt több mint ötven lövést adtak le a fenyegető látogatókra, akik – a sikertelen ostromot követően – váratlanul visszavonultak és eltűntek az éjszakában.

Szőrös és egyszemű idegenek
A 20. század közepén kitört világméretű „UFO-láz" idején számos megdöbbentő eset történt, amikor torz külsejű, szőrös lények támadtak emberekre. 1954. november 28-án hajnalban egy teherautó-sofőr, Gustave Gonzales keltett rémületet a venezuelai Caracasban, ahol szakadt ruhában és véresen támolygott be a helyi rendőrőrsre. Mint eskü alatt tett vallomásában felidézte, kísérőjével, José Poncéval együtt éppen a szomszéd városba tartott, de egy csillogó, lebegő korong eltorlaszolta az utat. Miután a két férfi kiszállt a járműből, egy apró termetű, sötét színű, szőrös alak termett előttük. Gonzales azonnal megragadta és felemelte az idegent, a könnyű teremtmény azonban kiszabadult a szorításából, és rávetette magát. Apró kezén három centiméteres, rendkívül veszélyesnek tűnő karmok csillantak elő. Erre Gonzales elővette kését, és a humanoid vállába döfte, de a hegye lepattant a lényről. A dulakodás tovább folytatódott, amikor egy másik teremtmény pattant ki a csészealjból, és egy erős fénysugárral elvakította a két férfit. Mire magukhoz tértek, az UFO már felemelkedett a földről, és rövidesen nyoma veszett az égen.

1965. február 8-án öt ragyogó, átlátszó tárgy szállt le az Argentína északi részén található Tonent falu közelében, majd két méter magas, egyszemű óriások támadtak a település lakóira. A szőrös szerzetek betörtek egy tanyára, és megpróbáltak elragadni egy férfit, de a túlerő meghátrálásra késztette őket. Két nappal később még egyszer visszatértek, ám a karabélyokkal és puskákkal felfegyverkezett falubelieknek köszönhetően ismét üres kézzel távoztak – és soha többé nem jelentkeztek újra.
Két spanyol férfi, Julio Tarver és Gordon Robledo 1976. május 18-án kis híján elgázolt egy 80 centiméter magas, egyetlen apró szemmel rendelkező lényt, amely a Tarragonából Barcelonába vezető tengerparti úton szaladt át előttük. Néhány perc múlva egy UFO jelent meg az országút felett, és percekig követte őket, végül eltűnt a hegyek mögött. A Firenzében élő Angelo Rinaldi 1988. március 16-án egy közeli erdőben találkozott két ijesztő külsejű földönkívülivel. „Az egy méter magas lények hatalmas, hosszúkás fején fehéren világító szemek és hegyes fülek helyezkedtek el. Testükhöz szorosan illeszkedő, sötét overallt viseltek, amely csak aránytalanul hosszú, karmokban végződő végtagjaikat hagyta szabadon" – mesélte az olasz férfi, aki azt is látta, hogy a „szörnyű társaság" egy korong alakú járművel menekült el a helyszínről.

Ördögi teremtmények
A világ különböző pontjairól érkező tudósítások szerint az elmúlt években ismét gyakoribbá váltak a földönkívüli szörnyekkel történő találkozások. A kongói Bauru faluban élő bennszülöttek 2003. július 22-én egy vakító fénnyel világító objektumot pillantottak meg, amely a Maringa folyó partján ért földet. Rövidesen egy alacsony termetű, hatalmas fogakkal rendelkező, fekete szemű lény bukkant fel a rémült emberek előtt, akik a közeli kunyhók mögött kerestek menedéket. 2005-ben egy világító szemű, szőrös idegen tartotta rettegésben a Kambodzsa északi részén fekvő Kulen település lakóit. A hadsereg által indított vizsgálat során fény derült arra, hogy a vidéken számos alkalommal figyeltek meg repülő csészealjakat, s az UFO-invázió összefüggésben állhat a titokzatos lény feltűnésével.
2006. január 12-én az Egyesült Államokban jelent meg egy újabb „ördögi teremtmény". A chicagói Steve Watts éppen akkor érkezett haza szokásos esti sétájából, amikor kutyája valóságos közelharcot vívott egy hosszú metszőfogakkal rendelkező, szarvakat viselő szörnnyel. Miután az idegen megpillantotta a férfit, ijedtében két lábra ugrott, és az észlelőt fellökve elmenekült. Mint később kiderült, a környéken néhány nap leforgása alatt több hasonló eset is előfordult: legalább öt háziállatnak veszett nyoma, és egy másik szemtanú is látta a világító szemű lényt, amely egy farkas és egy majom keverékére emlékeztette.

2007. március 4-én az iowai Tiffin városban bukkant fel egy horrorfilmbe illő földönkívüli. A 28 éves Martin Williams éjszaka kutyavonításra ébredt, ezért felkelt, hogy becsukja az ablakot, de az elé táruló látványtól valósággal földbe gyökerezett a lába: a bejárati ajtó előtt egy alacsony, beesett szemű, hegyes fogú idegen álldogált, majd – alig két perces várakozást követően – apró, határozott léptekkel a szomszéd ház felé vette az irányt, és eltűnt a megdöbbent férfi szeme elől.
A Földön megfigyelt idegen fajok zavarba ejtő gazdagsága természetesen nem feltétlenül jelenti azt, hogy a furcsa és félelmetes lények valamennyien különböző égitestekről vagy csillagrendszerekből érkeznének. A bolygónkon őshonos emberi és állati fajok sokszínűsége alapján nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy a világ legkülönösebb teremtményei között számon tartott földönkívüli szörnyek, valamint a közismert kis szürke és magas szőke idegenek valójában nem is élnek olyan távol egymástól, mint a beszámolók alapján gondolhatnánk…
PRUSINSZKI ISTVÁN
EREDETILEG MEGJELENT
A HIHETETLEN! MAGAZIN 2009. FEBRUÁRI SZÁMÁBAN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése